söndag 8 februari 2009

Sportexperter eller tjatiga åsiktsmaskiner?

Christer Kustvik, sportchef på Corren, har rätt när han kallar Niklas Vikegård för "glappkäften från Stockholm". När det gäller hans kompetens överlåter jag bedömningen till Kustvik, men däremot tar jag mig friheten att ha synpunkter på Vikegårds beteende i rutan. I hockeykväll i måndags hade han synpunkter på Bengt-Åke Gustavsson som förbundskapten. Inte en enda gång vände han sig till Bengt-Åke som satt mitt emot! Verkar som om han inte var riktigt uppdaterad eller också är han ute efter jobbet som förbundskapten. Dålig stil och inte särskilt förtroendeingivande.

Men det finns fler t ex Glenn Strömberg som får mig att avstå från intressanta fotbollsmatcher. Antingen tror han att det är blind-tv, eftersom han inte kan hålla tyst en endaste sekund. Eller också underskattar han en intresserad publik när det gäller det mest
elmentära med fotbollen - att försöka få in bollen i moståndarens mål.

När dessa herrar expertkommentatorer är med väljer jag sportradion i stället. Där ska kommentatorerna snacka eftersom vi inte har bilden. Om sporten ska locka fler tittare - och framför allt kvinnor - krävs mera respekt för publiken. Skärpning TV-sporten och alla snacksaliga kommentatorer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar